Resultaten


Op deze pagina beschrijven we kort de belangrijkste resultaten van het interventie-deel van onze studie. Voor een uitgebreidere beschrijving kun je hieronder het volledige artikel downloaden.

Leefstijladvies


Mensen die een leefstijladvies kregen rapporteerden na de interventie meer plezier op een schaal van 0 tot 100 dan diegenen die geen leefstijladvies hadden gekregen. Dit verschil was statistisch significant (zie de bovenste grafiek hiernaast).

Tandemparachutesprong


Degenen die leefstijladvies kregen in combinatie met een parachutesprong ervaarden niet meer plezier dan mensen die alleen leefstijladvies kregen.


Sterker nog, de deelnemers die ook een parachutesprong hadden gehad leken zelfs iets minder plezier ervaren dan diegenen die alleen het leefstijladvies hadden kregen. Dit verschil was echter niet statistisch significant (zie ook de onderste grafiek hiernaast).

Conclusie


De resultaten van onze studie laten zien dat het krijgen van gepersonaliseerd leefstijladvies jongvolwassenen met verlies van plezier kan helpen om weer meer plezier te ervaren.

Bovenop het gepersonaliseerde leefstijladvies lijkt een kickervaring in de vorm van een parachutesprong geen toegevoegde waarde te hebben.

Meer informatie


Voor meer informatie over onze bevindingen, zie de publicaties op deze website of download het wetenschappelijke (Engelstalige) artikel hier.

© 2017 No Fun No Glory. Website gerealiseerd door